Párizsi krém (Ganaché)

Párizsi krém
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc (hűtés)
  • Megtekintés
    24 369

Ez a cukrászatban oly népszerű párizsi krém, francia eredetű. Magyarul ganázs krém és ganaché néven is ismert, ami a krém eredeti francia neve. Ez a csokikrém nem más, mint a meleg tejszínnel felolvasztott csokoládéból készült krém. A csokoládé és a habtejszín hagyományos 1:1 aránya változhat, a felhasználási szándéktól függően.

Itt egy klasszikus párizsi krém receptet mutatunk be, amely 2:1 aránnyal készül és vajjal egészül ki. Ezzel a mértékegységgel dolgozva közepes sűrűségű, kenhető és kiegyensúlyozott ízű csokikrémet kapsz. Ideális torták bevonásához, habbá verve pedig bonbonok vagy sütemények töltésére, díszítéséhez is nagyszerű. A kikevert csokoládé krémhez vajat is szoktak adni, amitől szép fényes lesz a színe. Ismertebb sütik, pl. Lúdláb, Tátra-csúcs, vagy Fatörzs csokis sütik is párizsi krémből készülnek.

Tippek a csokikrém elkészítéséhez:

– Lehetőleg jó minőségű csokoládét használj (min. 72%).

– Ha vajjal készíted a krémet, akkor finomabb, ha margarint használsz, akkor az állaga lágyabb lesz.

További sütikrém recepteket ide kattintva tudsz megtekinteni.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Párizsi krém készítése

    A tejszínt hevítsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az első buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyről.

    Lépés 2
    Párizsi krém készítése

    A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

    Lépés 3
    Párizsi krém készítése

    Öntsd hozzá a tejszínt.

    Lépés 4
    Párizsi krém

    Majd keverd simára egy habverővel.

    Lépés 5
    Párizsi krém készítése

    A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

    Lépés 6
    Párizsi krém

    Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetőség, hogy a csokikrémet egy tálcára terítve, folpack-kal lefedve a hűtőben hagyod megdermedni.

    Lépés 7
    Párizsi krém készítése

    Lépés 8
    Párizsi krém készítése

    A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

    Lépés 9
    Párizsi krém készítése

    Egy habverő segítségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és díszítésére is.

    Lépés 10
    Párizsi krém

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük